Quiltcafé Februari 2016




Lördagen den 20 februari 10.00 - 16.00
Tisdagen den 23 februari 18.00 - 21.30

Föranmälan

Temat är dukar och löpare. Här nedan ser du bilder på projekten och vad du behöver för att sy dem. 
Jag kommer att ha några charmpack (42 st tygkvadrater, 5" x 5", från samma tygkollektion) till försäljning. Lite tråd och någon liten tyglapp kan jag säkert bidra med om det är något speciellt du saknar, men det är tänkt att man själv står för materialet. Mönster till dukarna köper du till specialpris, 50 kronor/st. För dig som inte har möjligheter att komma finns mönstret att beställa i min webshop.
Det är bra om du kan ta med egna sybehör. Jag lånar gärna ut mina om det är något du saknar, men det blir enklast om var och en har sina saker. Det samma gäller symaskiner. Jag har två stycken som jag kan låna ut, men du får gärna ta med din egen.
Sist men inte minst, om du inte har lust att sy de projekten som jag visar får du naturligtvis göra något annat (eller bara mingla om du hellre skulle vilja det). Det viktigaste är att vi kan träffas och ha kul och få inspiration och idéer. Fika ska vi också göra, jag ordnar lite matigt sådant. Priset är 50 kr för varje tillfälle, inkl. fika (+ mönster 50 kronor och ev. charmpack).
Här nedan ser du de tre projekten som jag kommer att visa:
Alla tre dukarna är sydda med hjälp av ett charmpack. Naturligtvis kan du själv skära till kvadrater från tyger som du redan har.
1. Charming Stars


Löpare  av snabbsydda trianglar, 60½" x 20½" (ca 154 x 52 cm)

Du behöver: 1 charmpack ,40 cm enfärgat tyg (brunt), 35 cm mönstrat tyg till kantbårder, 30 cm tyg till kantremsan, baksidetyg, dukvadd, tråd att quilta med.


2. Vintercharm




Löpare sydd i "disappearing nine patch"-teknik, 52½" x 20" (ca 133 x 51 cm)


Du behöver: 1 charmpack, 20 cm rosamönstrat tyg, 20 cm tyg till kantbandet, dukvadd, baksidetyg, tråd att quilta med.


3. Vår i kvadrat


Den fyrkantiga duken är 37½" x 37½" (ca 95 x 95 cm). 

Du behöver: 1 charmpack, 60 cm enfärgat tyg (vitt), 25 cm tyg till mittrutan och kantbanden, dukvadd, baksidetyg, tråd att quilta med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar